Blog – Fitness circuit

Goede voornemens gemaakt om meer te bewegen? Samen met je hond is fitness veel leuker (en motiverender)!

Voor baas en hond! 

Wil je eens echt samen trainen met je hond? Ga dan eens een circuitje trainen!

Zet een leuk circuit neer dat je met je hond kan uitvoeren en dat gebruikt kan worden als onderdeel van je gewone training routine. Het is belangrijk dat je het circuit opzet met oefeningen van verschillende aspecten van de fitness, zoals cardio, kracht en balans. Je kunt een cardio oefening afwisselen met een krachtoefening, zodat je cardio systeem even kan uitrusten tijdens de krachtoefening en andersom. Hetzelfde geldt voor het circuit van je hond.

Om een voorbeeld te geven van een circuit voor hond en baasje:

  • sprint van 40 meter (samen)
  • Push ups voor baasje met drie herhalingen / zit en staan voor de hond 5 x
  • sprint van 40 meter (samen)
  • balansoefening op balanskussen voor de hond en baasje na elkaar 30 sec.

screen-shot-2016-11-04-at-16-13-36

Je kunt het beste twee kegels 40 meter uit elkaar neerzetten met bij de ene kegel het balanskussen en bij de andere kegel doe je de push ups.

Het hangt af van je conditie hoeveel keer je dit kan herhalen. Je hond zal het heel leuk vinden om samen met jou aan het werk te gaan. Voor jou zelf is het een zeer goede conditietraining, die door het plezier samen met je hond leuker is om te doen.

Maar zo kun je zelf je eigen circuitje bedenken en opzetten. Erg verfrissend voor de afwisseling in de training van jou en je hond. Jullie worden er samen beter van!

Conclusie: Hou jezelf en je hond lekker fit door samen te trainen! 

Wil je meer weten over trainingsprincipes bij de hond, kijk eens naar de cursus “Basisfitheid voor de Actieve Hond” van Fit Dog Program voor achtergrond informatie en praktische tips & oefeningen.  www.fitdogprogram.com