Revalidatieprogramma’s

Als je hond een blessure heeft wil je natuurlijk dat hij zo snel mogelijk weer onbezorgd rond kan rennen. Het zou helemaal geweldig zijn als hij zelfs weer terug zou kunnen keren in de sport die hij voor de blessure deed, op een veilige en verantwoorde manier. Maar hoe doe je dat?

Fit Dog Program kan jou en je hond hierin begeleiden met op maat gemaakte online revalidatieprogramma’s. Allereerst moet natuurlijk de diagnose worden gesteld. Dit kan gedaan worden door een Fit Dog Program professional of door je eigen dierenarts/fysiotherapeut. Afhankelijk daarvan wordt het plan van aanpak bepaald. Meestal duurt een revalidatieprogramma een aantal weken tot een aantal maanden. Gedurende deze periode krijg je steeds instructies voor nieuwe oefeningen en wordt je continu begeleid door de Fit Dog Program professionals. Dit gebeurt door middel van het insturen van filmpjes en indien nodig periodieke controle(s).

Een revalidatieprogramma bestaat uit verschillende modules. Je kunt dus instromen in de module die voor jouw hond op dat moment het meest geschikt is, en je stroomt pas door naar een volgende module als de hond daar klaar voor is. ​

Momenteel zijn de volgende Revalidatieprogramma’s beschikbaar:

Aanmelden

Als je je op wil geven voor een revalidatieprogramma bij Fit Dog Program, vul dan eerst onze vragenlijst in. Ten behoeve van een aantal revalidatiemodules vragen wij je 3 korte filmpjes van je hond in te sturen. Het gangwerk van je hond in stap, draf en galop (vanaf de zijkant gefilmd) vertelt namelijk erg veel!

Intake vragenlijst 

Je kunt de revalidatieprogramma’s ook volgen via onze revalidatiepartners (dierfysio’s/dierenartsen). Zie de Partners-pagina voor de namen van deze praktijken

Prijs
Alle revalidatieprogramma’s kosten €75.
Dit is inclusief beoordelen van filmpjes, maar exclusief eventuele consulten bij de Fit Dog Program professionals of je eigen dierenarts/fysiotherapeut.

In onderstaand filmpje zie je een voorbeeld van een revalidatietraject. Border Collie Aero had een volledig gebrek aan Core Stability en blokkades in bekken en lendewervels. Na een intensief revalidatietraject van 5 maanden is Aero klaar om weer terug de sport in te gaan.

De Fit Dog Program professionals die je tijdens het hele traject begeleiden zijn:

Ronald Mouwen

Ronald is dierenarts, chiropractor en al sinds begin jaren tachtig actief in agility, als loper, instructeur en keurmeester. De sporthond in al zijn facetten heeft zijn speciale interesse. Hij heeft gericht onderzoek gedaan naar de belasting van de hond in agility, heeft de sportfitkeuring opgezet, geeft lezingen over sportfysiologie en begeleidt honden in het revalidatietraject na blessure of operatie. Daarnaast is hij eindverantwoordelijk voor de enige opleiding manuele therapie gezelschapsdieren bij de Health Care academy Den Hoek en geeft les aan de Agility Campus (agility instructeursopleiding). In zijn vrije tijd keurt hij zowel nationaal als internationaal op agilitywedstrijden en traint zijn eigen honden voor deelname aan wedstrijden.

Marianne Krediet

​Marianne heeft een praktijk voor dierfysiotherapie en chiropractie, Dierfysio Eemnes. Ze heeft lange tijd gewerkt in een particuliere praktijk als humaan fysiotherapeut. Ze heeft zelf veel aan sport gedaan en is geïnteresseerd in sport in het algemeen. Ze was daarnaast sportfysiotherapeut en trainer van fysiofitness. Haar belangstelling voor houding en beweging geldt ook voor honden en paarden. Zij vertaalt haar kennis en ervaring opgedaan in de humane fysiotherapie naar dieren en ziet daarin vele paralellen. Ze heeft het boekje “De evenwichtige hond” geschreven over Core Stability oftewel het nut van balans bij honden.

Als je zelf nog vragen hebt, neem dan vrijblijvend contact met ons op.


Dierenartsen en dierenfysiotherapeuten die interesse hebben om de Fit Dog Program revalidatieprogramma’s ook te gebruiken voor hun klanten, worden van harte uitgenodigd om contact op te nemen.   

Eén gedachte over “Revalidatieprogramma’s”

Geef een reactie