Fitness Programma’s


WIL JE JE HOND OPTIMAAL IN CONDITIE KRIJGEN EN HOUDEN VOOR DE EISEN VAN DE SPORT EN/OF ACTIVITEITEN DIE HIJ DOET? 

Door een goed fundament te leggen, en door het opbouwen en onderhouden van de fysieke basisfitheid van de hond, zullen de prestaties verbeteren en zal de kans op blessures kleiner worden.

Fit Dog Program biedt de volgende online fitness programma’s aan:

Puppy Fit

Het eerste levensjaar van je hond is een hele belangrijke periode. Hierin leg je de basis voor de rest van zijn leven. Deze periode kun je later niet opnieuw doen, dus het is van belang om daar nù tijd in te investeren. Als je je pup of jonge hond nu de juiste dingen aanleert, leg je een ijzersterk fundament voor een fysiek fitte hond waar je straks naar hartelust mee kunt sporten of andere actieve dingen mee kan doen. De normale prijs van deze cursus is €95, met kortingscode €75.

De Oudere Hond

Hoe hou je je veteraan fit? In deze cursus leer je waar je op moet letten als je actieve hond wat ouder wordt maar je hem wel actief wil houden. Met 21 laagdrempelige maar zeer effectieve oefeningen die je makkelijk in je dagelijkse routine kunt inpassen.

Basisfitheid voor de Actieve Hond

Met deze online cursus leer je het fundament voor een fysiek fitte hond te leggen en op peil te houden. De basisfitheid zorgt ervoor dat je hond optimaal voorbereid is om onbezorgd te sporten en actief te zijn, met minder kans op blessures. Deze cursus is bedoeld voor volwassen honden, vanaf ongeveer een jaar. Voor pups en jonge honden tot een jaar is er de cursus "Puppy Fit". De normale prijs van deze online cursus is €95, met kortingscode €75.

Warming Up & Cooling Down

Om je hond op de juiste manier voor te bereiden op een training of wedstrijd, is een goede warming up noodzakelijk. Hierdoor worden spieren en gewrichten opgewarmd, en verklein je de kans op blessures aanzienlijk. Na afloop van de activiteit is een cooling down minstens zo belangrijk, zodat de afvalstoffen snel afgevoerd kunnen worden. In deze online cursus leer je hoe je zelf een warming up en cooling down routine voor jouw hond kunt samenstellen.

Fitness voor Agilityhonden

Deze online cursus helpt je om je hond optimaal fit voor agility te krijgen en te houden. De kans is groot dat daardoor de prestaties van de hond aanzienlijk verbeteren en de kans op vervelende blessures wordt sowieso een heel stuk kleiner.

Fitness voor Jachthonden

Deze online cursus helpt je om je hond optimaal fit voor de jachtsport te krijgen en te houden. De kans is groot dat daardoor de prestaties van de hond aanzienlijk verbeteren en de kans op vervelende blessures wordt sowieso een heel stuk kleiner.

Winterfun met je hond

Met koud weer en saaie wintermaanden in het vooruitzicht bedachten wij een leuke fitness instap wintercursus voor mens en hond om ieders zinnen te verzetten! In deze online cursus van 13 weken hebben we leuke oefeningen om de tijd goed door te komen, om je wandelingen leuker te maken en tegelijk de conditie van je hond op peil te houden. De nadruk ligt vooral op leuk en samen met je hond. Er hoeven geen doelen behaald te worden! Het zijn eenvoudige oefeningen voor in huis en op de wandeling. Het kost weinig extra tijd, maar je bent wel met iets meer bezig dan alleen thuis zijn en dagelijks wandelen. Dus je kunt met elke hond; jong, oud, sport- of huishond  meedoen!

De volgende revalidatie programma’s zijn ook geschikt voor in principe gezonde honden, maar die wat extra aandacht kunnen gebruiken voor verbetering van de Core Stability, Achterhand of Voorhand. Deze programma’s zijn inclusief begeleiding van de dierenarts en/of dierenfysiotherapeut van Fit Dog Program:

Revalidatie Programma – Verbetering Core Stability

Online cursus om de Core Stability van je hond te verbeteren. Inclusief begeleiding van een dierenarts en dierfysiotherapeut.

Revalidatie Programma – Versterking Achterhand

Online cursus om een zwakke achterhand te versterken. Inclusief begeleiding van een dierenarts en dierfysiotherapeut.

Revalidatie Programma – Versterking Voorhand

Online cursus om een zwakke voorhand te versterken. Inclusief begeleiding van een dierenarts en dierfysiotherapeut.