FAQ

FAQVanaf welke leeftijd kan mijn hond meedoen met de online cursus “Basisfitheid voor de actieve hond”?
De oefeningen in de cursus “Basisfitheid voor de actieve hond” zijn bedoeld voor volwassen/volgroeide honden, dus grofweg vanaf 1-1,5 jaar. Voor pups en jonge honden tot ongeveer 1-1,5 jaar is de cursus “puppy Fit”.

Tot welke leeftijd kan mijn hond meedoen met de online cursus “Basisfitheid voor de actieve hond”?
Zolang hij actief en gezond is, zijn er geen belemmeringen. Dat is zo verschillend per hond dat we daar moeilijk een harde leeftijdsgrens aan kunnen hangen. Als hij last heeft van ouderdomskwaaltjes, of als je twijfelt, neem dan even contact op. Dan kunnen we samen bepalen wat de mogelijkheden zijn.

Zijn de oefeningen in de cursus “Basisfitheid voor de actieve hond” ook geschikt voor honden met een blessure, honden in revalidatie of honden die te zwaar zijn?
Neem hiervoor eerst contact met ons op, dan kunnen we dat in overleg bepalen.

Heb ik een heleboel attributen nodig om de oefeningen te kunnen doen?
We hebben de oefeningen expres zo laagdrempelig mogelijk gehouden, ook in termen van benodigde attributen. Het enige wat wel echt handig is, is een luchtbed, maar die kun je op diverse plaatsen voor niet al te veel geld aanschaffen. Je kunt hiervoor ook een oude matras of een groot kussen van een tuinstoel gebruiken. Op de foto’s/filmpjes zie je soms wel dat we attributen zoals balanskussens of steps gebruiken, maar daar kun je ook andere dingen voor gebruiken zoals een blok hout, een broodplank of een dik boek met een handdoek eromheen gevouwen (tegen het wegglijden).

Wat als ik door omstandigheden de cursus niet binnen de cursusduur af kan krijgen?
Neem even contact met ons op, dan vinden we altijd een oplossing.

Ik heb meerdere honden, kan ik die allemaal laten beoordelen via ingestuurde filmpjes?
Ja, dat kan. Neem hierover even contact op.

Hoe lang heb ik toegang tot een online revalidatieprogramma?
Revalidatieprogramma’s worden altijd heel strak begeleid vanuit Fit Dog Program. Zodra de revalidatie afgerond is en de hond weer losgelaten wordt in de “normale” wereld eindigt tevens het abonnement op het online revalidatieprogramma. Dit kan voor elke hond en elke situatie verschillend zijn.

Ik heb interesse in een workshop of lezing, waar kan ik die volgen?
Hou de agenda en de Fit Dog Program Facebook groep in de gaten, daar worden workshops en lezingen aangekondigd. Maar je kunt ook vanuit je eigen vereniging of KC een workshop of lezing organiseren. Neem hiervoor contact op, dan kunnen we bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Ik ben fokker en wil graag dat mijn puppykopers de cursus Puppy Fit gaan volgen. Hebben jullie daarvoor een speciale regeling?
Jazeker! Als fokker kun je voor je puppykopers een mooie korting op de cursusprijs krijgen en je houdt er zelf ook nog wat aan over. Neem contact op om de mogelijkheden verder te bespreken.