Naast online cursussen verzorgt Fit Dog Program ook workshops, trainingen en lezingen over onderwerpen die met fitheid van de actieve hond te maken hebben.
Fit Dog Program organiseert deze workshops/trainingen/lezingen zelf op diverse lokaties (zie Agenda), maar we zijn ook in te huren door bijvoorbeeld een Hondenschool of KC. Interessant om je instructeurs, leden en/of cursisten aan te bieden!
De inhoud en opzet van de workshops/trainingen/lezingen kan in overleg worden bepaald, denk hierbij bijvoorbeeld aan een workshop of lezing toegespitst op de sport of sporten die op de hondenschool of KC gegeven worden.
Voor meer informatie over de mogelijkheden, neem vrijblijvend contact met ons op!
Aan alle workshops, trainingen en lezingen (uitgezonderd ‘Personal Training’) zijn accreditatiepunten van de Raad van Beheer gekoppeld, zie de omschrijving van het specifieke item voor het aantal.
Basisopleiding Fitness Training Hond
Je bent hondentrainer en je zou wel wat meer willen weten over hoe honden bewegen en hoe je dat beter kunt begeleiden in je trainingen c.q. lessen. Waar moet je op letten, en wat zijn de “do’s en don’ts”? De Basis Opleiding Fitness Training hond geeft je hier antwoord op, en op veel meer vragen die je misschien hebt over de fysiek van de hond in relatie tot jouw trainingen. Deze gecombineerde theoretische en praktische opleiding bestaat uit 5 opleidingsdagen verspreid over ongeveer een half jaar. In deze periode krijg je daarnaast in blokken de bijbehorende theoretische achtergrond kennis. Je kunt wat je leert direct toepassen bij je cursisten.
Workshop ‘Leren kijken naar je hond’
De manier waarop je hond beweegt kan je heel veel vertellen over hoe hij in zijn vel zit. Maar daarvoor moet je wel eerst weten waar je op moet letten! Als je bewust kijkt naar het bewegingspatroon/gangwerk van je hond, en weet hoe dat er normaal uit ziet, zie je het ook meteen als er een kleine afwijking is. Zo’n kleine afwijking kan de eerste indicatie zijn voor een probleem. De workshop duurt een dagdeel (middag), en bestaat uit een deel theorie en een deel praktijk.
Lezing – Trainingsprincipes en een verantwoorde trainingsopbouw
> Op dit moment is er geen lezing ingepland! < Als je met je hond een sport beoefent, train je meestal 1 of meerdere keren per week voor die sport. Heb je wel eens gedacht over je trainingsopbouw, en of die wel de meest efficiënte is? In deze lezing leggen we uit waar je op moet letten en hoe je je training het best kunt inrichten.
Lezing Puppy Fit
> Op dit moment is er geen lezing ingepland! < Het eerste levensjaar van een hond is een hele belangrijke periode. Hierin leg je de basis voor de rest van zijn leven. Als je je pup of jonge hond meteen de juiste dingen aanleert, leg je een ijzersterk fundament voor een fysiek fitte hond waar je straks naar hartelust actieve dingen of een sport mee kan doen. In deze lezing krijg je diverse handvatten om je pup fysiek op te bouwen. Niet alleen het belangrijke aspect balans en coordinatie komt aan bod; er is veel meer!
Personal Training – Hond
De wintermaanden kun je bij uitstek gebruiken om je hond in optimale conditie te krijgen voor het komende sport- en/of wedstrijdseizoen. Fit Dog Program biedt hiervoor een personal trainingsprogramma, specifiek voor jouw hond en jullie specifieke behoeftes. Persoonlijke begeleiding en een op maat gemaakt trainingsprogramma zijn hierbij de belangrijkste aspecten.
Personal Training – Extra les
Een extra terugkom-moment in het Personal Training programma van je hond.
De workshops, trainingen en lezingen worden gegeven door:
Ronald Mouwen
Ronald is dierenarts, chiropractor en al sinds begin jaren tachtig actief in agility, als loper, instructeur en keurmeester. De sporthond in al zijn facetten heeft zijn speciale interesse. Hij heeft gericht onderzoek gedaan naar de belasting van de hond in agility, heeft de sportfitkeuring opgezet, geeft lezingen over sportfysiologie en begeleidt honden in het revalidatietraject na blessure of operatie. Daarnaast is hij eindverantwoordelijk voor de enige opleiding manuele therapie gezelschapsdieren bij de Health Care academy Den Hoek en geeft les aan de Agility Campus (agility instructeursopleiding). In zijn vrije tijd keurt hij zowel nationaal als internationaal op agilitywedstrijden en traint zijn eigen honden voor deelname aan wedstrijden.
Marianne Krediet
Marianne heeft een praktijk voor dierfysiotherapie en chiropractie, Dierfysio Eemnes. Ze heeft lange tijd gewerkt in een particuliere praktijk als humaan fysiotherapeut. Ze heeft zelf veel aan sport gedaan en is geïnteresseerd in sport in het algemeen. Ze was daarnaast sportfysiotherapeut en trainer van fysiofitness. Haar belangstelling voor houding en beweging geldt ook voor honden en paarden. Zij vertaalt haar kennis en ervaring opgedaan in de humane fysiotherapie naar dieren en ziet daarin vele paralellen. Ze heeft het boekje “De evenwichtige hond” geschreven over Core Stability oftewel het nut van balans bij honden.
Mary Kerssen
Mary Kerssen is rond 1990 met haar Dobermanns begonnen met agility. Een knieblessure op latere leeftijd van een van haar Dobers was de directe aanleiding na te denken over revalidatie, bewegen en bespiering. De komst van een volwassen hond die qua fysiek (o.a. bespiering) opgebouwd moest worden, zorgde voor een hernieuwde en uitgebreidere interesse in dit onderwerp. Inmiddels heeft Mary 4 border collies. Haar jongste twee kwamen als pup en met hen heeft Mary bewust gekozen voor een andere aanpak; het belang van een goede spieropbouw en ontwikkeling van correcte bewegingen (m.n. in het eerste levensjaar), heeft ze vertaald en ingevuld.
Mary is actief in agility als deelnemer & trainer, tevens is ze betrokken bij de Agility Campus (agility instructeursopleiding). Ook met schapen drijven en Hoopers is Mary actief bezig (geweest).