Wie is Fit Dog Program

Fit Dog Program is opgezet omdat wij een duidelijke behoefte zagen bij mensen die actief met hun hond bezig zijn, om meer te weten over de fitheid van hun hond. De vier initiatiefnemers zijn zeer ervaren in de hondensport en hebben een gedegen kennis van de fysiek van de hond, zowel theoretisch als praktisch.

 

Marianne Krediet heeft een praktijk voor dierfysiotherapie en chiropractie. Ze heeft lange tijd gewerkt in de particuliere praktijk als humaan fysiotherapeut. Ze heeft zelf veel aan sport gedaan en is geïnteresseerd in sport in het algemeen. Ze was ook sportfysiotherapeut en trainer van fysiofitness. Haar belangstelling voor houding en beweging geldt ook voor honden. Zij vertaalt haar kennis en ervaring opgedaan in de humane fysiotherapie naar dieren en ziet daarin vele paralellen.

​Ze heeft het boekje “De evenwichtige hond” geschreven over Core Stability of het nut van balans bij honden. Dit boekje heeft uiteindelijk ook geleid tot deze cursus.

Marianne heeft vier honden waar ze zeer actief mee is. Met Working Cockers Bill, Dane en Jimmy is ze momenteel bezig met jachttraining en spanielveldwerktraining, en eerder heeft ze Agility en Hoopers met haar honden gedaan.

 

Ronald Mouwen is dierenarts, chiropractor en al sinds begin jaren tachtig actief in agility, als loper, instructeur en keurmeester. De sporthond in al zijn facetten heeft zijn speciale interesse. Hij heeft gericht onderzoek gedaan naar de belasting van de hond in agility, heeft de sportfitkeuring opgezet, geeft lezingen over sportfysiologie en begeleidt honden in het revalidatietraject na blessure of operatie. Daarnaast is hij eindverantwoordelijk voor de enige opleiding manuele therapie gezelschapsdieren bij de Health Care academy Den Hoek en geeft les aan de Agility Campus (agility instructeursopleiding). In zijn vrije tijd keurt hij zowel nationaal als internationaal op agilitywedstrijden en traint zijn eigen honden voor deelname aan wedstrijden.

 

 

 

Mary Kerssen is rond 1990 met haar Dobermanns begonnen met agility. Een knieblessure op latere leeftijd van een van haar Dobers was de directe aanleiding na te denken over revalidatie, bewegen en bespiering. De komst van een volwassen hond die qua fysiek (o.a. bespiering) opgebouwd moest worden, zorgde voor een hernieuwde en uitgebreidere interesse in dit onderwerp. Inmiddels heeft Mary vier border collies. Haar jongste drie kwamen als pup en met hen heeft Mary bewust gekozen voor een andere aanpak; het belang van een goede spieropbouw en ontwikkeling van correcte bewegingen (m.n. in het eerste levensjaar), heeft ze vertaald en ingevuld.

Mary is actief in agility en hoopers als deelnemer & trainer, tevens is ze betrokken bij de Agility Campus (agility instructeursopleiding). Ook met schapen drijven is Mary actief bezig (geweest).

 

Miriam Vriens is al zo’n 20 jaar actief in agility. Momenteel heeft ze drie Border Collies en een Sheltie.

Met haar oudste border Summit is Miriam in 2013 Nederlands Kampioen agility geworden, maar driekwart jaar later kreeg hij een schouderpeesblessure waardoor hij lange tijd uit de sport is geweest. In deze periode is haar interesse ontstaan in de optimale fysiek van een sporthond, revalidatie, blessure-preventie en opbouw van een sporthond. Summit is na een intensief revalidatie-traject weer in de topsport terug gekomen, het geleerde brengt Miriam nu ook in de praktijk bij haar jongere honden.

Naast agility is Miriam ook actief (geweest) in hoopers, schapen drijven en obedience.